Klantcontact in optima forma

CRM

Wat is Customer Relationship Management?

Bauduin Consultancy is ook uw kennispartner op het vlak van Customer Relationship Management, of ook wel ’klantrelatiebeheer’. Maar wat is dat precies? Door klantdata veilig en AVG compliant te gebruiken kunt u het klantcontact personaliseren en inspelen op de behoefte van de klant. Goed klantrelatiebeheer verbetert de klantervaring en zorgt ervoor dat uw klanten tevreden zijn, terugkomen en u aanbevelen.

Klantrelatiebeheer, meer dan data alleen

‘Data is het nieuwe goud’. Een veel gehoorde uitspraak. De klantrelatie zal verbeteren als klanten een gepersonaliseerde klantbeleving ervaren en hoe meer u weet over de klant (data), hoe beter u dit kunt doen. Onthoud echter wel, een klant is eerst en vooral een persoon met emoties. Data leert u de klant kennen, klantrelatiebeheer leert u de klant begrijpen.

De uitdaging van CRM en de oplossing

De eerste grote uitdaging is het naleven van de AVG-wetgeving. De tweede uitdaging is ervoor zorgen dat iedere medewerker een eenduidige boodschap heeft en de behoeften van de klant begrijpt.

In beide gevallen biedt een goed CRM-systeem de oplossing. Het verzekert u bescherming van de klantdata op technisch vlak en zorgt er tegelijk voor dat medewerkers in realtime over dezelfde klantdata beschikken.

Klantcontact in optima forma

Met als plezierige bijwerking dat directie, verkoop-, marketing-, support- en sales- afdelingen nog beter met elkaar gaan samenwerken. Hoe beter uw bedrijf de klant kent, hoe meer maatwerk voor de klant en een menselijkere bedrijfsvoering.

Bauduin Consultancy helpt uw klantrelatiebeheer:

✓ In kaart te brengen;

✓ Concrete acties ter verbetering aan te leveren;

✓ Te begeleiden naar het zoeken én implementeren van het juiste CRM-systeem.

Hierbij hanteren wij de volgende uitgangsprincipes:

✓ De klant als mens staat centraal;

✓ Gebruik van data op basis van goedkeuring van de klant;

✓ De klanttevredenheid neemt toe, omdat iedere collega de klantbehoefte kent en begrijpt;

✓ Kosten worden bespaard door een efficiëntere werking;

✓ Als de klant contact opneemt, is er direct toegang tot de historiek van de klant.

Webinar ‘E-mailen conform de AVG. Doet u het juist?’